Het ritme van het jaar, het ritme van prana door de organen | Online 24/01 en Live Zweiersdal 19/06 - Stillnessinyoga
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Het ritme van het jaar, het ritme van prana door de organen | Online 24/01 en Live Zweiersdal 19/06

19th Jan, 2021 @ 10:30 - 16:30

Heb je je weleens afgevraagd waarom denkwerk beter gaat in de ochtend? Waarom je wakker wordt rond 3 uur ’s nachts wanneer je de avond ervoor een grote maaltijd hebt gehad? Wanneer het ideale tijdstip is voor adem oefeningen of een op meridianen gebaseerde asanasessie? Waarom galblaas aanvallen meestal ’s nachts plaatsvinden en je bij burn-out 5 uur s’ ochtends wakker wordt?

Tijdens deze workshop besteden we aandacht aan het ritme van het jaar en de dag, door middel van de organenklok waarmee dit allemaal duidelijk wordt.
We gaan kijken naar de manier waarop Prana het lichaam binnenkomt en in welke volgorde het zich verplaatst door de organen.

We gaan een vaste sequentie van 6 poses leren die we of wel door middel van Hatha yoga of  Yin yoga kunnen beoefenen om het patroon van Prana door het lichaam te volgen en op die manier met asana’s onszelf op te laden. Op deze manier werken we samen met de diepe intelligentie van het lichaam in plaats van tegen deze stroom in te gaan als we er ons niet bewust van zijn. Hierdoor ontwerp je effectievere yogalessen of persoonlijke yogabeoefening.

Anoshe Overington is gecertificeerd Vinyasa en Yinyogadocent. Haar yoga kennis en kunde is geworteld in de Hatha Vinyasa yoga maar is over de jaren heen sterk beïnvloed door haar passie voor de Chinese geneeskunde, Yin yoga en Taoïsme. Haar sequenties zijn gebaseerd op specifieke meridianen om het lichaam, fysiek en energetisch, in een bepaalde richting te openen.
In haar lessen focust zij op een veilige en meridiaan stimulerende belijning in de houdingen. Dit, in combinatie met bewust ademen om lichaam en geest te integreren. Ze neemt haar studenten mee naar het bewustzijn van het moment door gebruik van ademhaling, het vinden van gemak in de poses en door het opnieuw verbinding maken met het Zelf.

Datum: zondag 24 januari (live en via ZOOM) en zaterdag 19 juni 2021 (live)
Tijd: 10.30 -16.30 uur.
Kosten: € 95,- excl. 21% btw.
Locatie: Zweiersdal
Opgave: via website Zweiersdal

Aantal deelnemers bij Zweiersdal: maximaal 10 VOL alleen nog online Zoom Live
Sluitingsdatum van opgave 4 januari 2021 en 31 mei 2021

Erkend als bijscholing door de VYN 5 punten

 

 

 

 

Details

Date:
19th Jan, 2021
Time:
10:30 - 16:30
Event Categories:
, , ,

Organizer

Stillnessinyoga

Venue

Zweiersdal
Weverstraat 65
Oosterbeek, 6862 DK Netherlands
+ Google Map