Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

2 dg Workshop Yoga en Fasciae 31 okt. en 15 nov. 2020

31st Oct, 2020 @ 9:30 - 15th Nov, 2020 @ 17:00

€180.00 – €210.00

Heb je zin om je onder te dompelen in de waterige, stugge en flexibele wereld van bindweefsel? En  niet alleen het biologische aspect, maar om ook de spirituele wereld van bindweefsel binnen te stappen?

Wil je begrijpen wat bindweefsel is en het effect wat Yoga hier op kan hebben? Wil je weten hoeveel soorten bindweefsel er zijn en op welke verschillende manieren we met Yin Yoga of meer actievere yoga we het bindweefsel gezond kunnen houden?

 

 

In deze workshop werken Anoshe Overington en Cyril Luna samen om je door de wondere wereld van bindweefsel heen te leiden.

In deze twee dagen gaan we onderzoeken:
  • wat bindweefsel en fascie is en waar het zich bevind in het lichaam
  • wat de eigenschappen van fascie zijn en het belang van oefeningen om deze aspecten ‘gezond’ te houden
  • hoe fascie zich gedraagt in beweging
  • de Anatomytrains en haar verloop in myofascial meridianen langs ons skelet
  • Zijn er overeenkomsten tussen de myo fascial meridians en de acupunctuur meridianen?
  • Welke yoga poses strekken welke myofascial meridianen?
Toen Anoshe voor het eerst Cyril ontmoette als deelneemster aan 1 van de Stillnessinyoga Yin Yoga opleidingen, voelde ze intuitief al met alle voel- receptoren in haar bindweefsel aan, dat een samenwerking met Cyril fantastisch kon worden!
Stillnessinyoga biedt deze zelf ontworpen workshop aan met Yoga docente,Wetenschappelijkcommunicator en Bioloog Cyril Luna, die zich verdiept heeft in de laatste ontwikkelingen van Fascie onderzoek, en myo fascial meridians als een Yogini .
Tezamen met 37 jaar  Yoga practice, ervaren Yogini Anoshe Overington, die naast Yoga  en haar grote liefde voor  het Oosterse meridianen stelsel, Chi Kung en Yin Yoga, een paar jaar geleden ook bij Karin Gurtner ‘de Anatomy trains in Motion’ heeft bestudeerd en gevolgd.
Karin heeft bestudeerd hoe beweging de Anatomy trains beinvloedt.
Deze 2 daagse training staat voor 10 contacturen voor YACEP van Yoga Alliance USA en voor 12 VYN punten.
                       

 

Voor wie:

Voor Yoga beoefenaars die het interessant vinden meer van de fysieke werking van Yoga te begrijpen en minstens 2 jaar yoga ervaring hebben

Voor Yoga docenten die Yin Yoga of andere vormen van Yoga doceren

Als je een Yoga docent wilt worden

Testimonial Jan K.:

Als je je wilt laten onderdompelen in het complexe netwerk van Fasciae dan is deze work- shop een absolute aanrader. De helder uitleg van de werking van Cyril die je bij de les houdt en op duidelijke wijze m.b.v. presentatie en skelet de complexiteit van de Fasciae ontrafelt. Om daarna tijdens de praktijkles van Anoshe te ervaren en te voelen.

Testimonial Jeannette de Jaeger:

De yoga & fascia training van Stillnessinyoga heeft mij verdieping gebracht en nog meer inzicht in het bindweefsel. Hoe het door het lichaam loopt, het verkrijgen van inzicht in het ontstaan van disbalans in het lichaam. De raakvlakken met de meridianen, hoe intelligent het is en hoe je door het beoefenen van yoga het bindweefsel als het ware kunt “kneden”. Dit alles onder de deskundige begeleiding van Cyril en Anoshe. Prachtige combinatie en een waardevolle aanvulling op de reeds aanwezige kennis.

 

Bio Cyril Luna:

Cyril Luna is bioloog, wetenschapscommunicator en yogini. Ze is werkzaam als docent in het wetenschappenlijk onderwijs en heeft daarnaast een grote liefde voor de natuur. Ze is yin en hatha yoga docent en heeft zich voor haar eindscriptie verdiept in fascie en de rol van bindweefselketens in yoga. Deze verdieping biedt haar naar eigen zeggen de kans om haar wetenschappelijke kennis en interesses met spirituele inzichten en yoga te verbinden.

 

On both days there will be tea, fruit and snacks available. For lunch Anoshe will make a tasty soup, please also bring something extra for lunch.

 

Datum: 31 oktober en 15 november

Tijd: 9.30 – 17.00 uur

Locatie: De Druivenkas, Doorn

Prijs:

  • 180EUR (incl. 21% btw) live online via zoom (niet mogelijk om de recording later terug te kijken)
  • 210 EUR (incl. 21% btw), including tea, fruit and snacks throughout the day and soup for lunch (bring something extra for lunch)

 

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Details

Start:
31st Oct, 2020 @ 9:30
End:
15th Nov, 2020 @ 17:00
Event Categories:
,

Organizer

Stillnessinyoga

Venue

De Druivenkas
Driebergsestraatweg 44
Doorn, Utrecht 3941 ZH Netherlands
+ Google Map