Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Yin Sadhana The 5 elements and Yin Yoga 30th of Aug and 13th of Sept 2020

30th Aug, 2020 @ 9:30 - 13th Sep, 2020 @ 17:00

€125.00 – €210.00

Wil je meer weten van de energetische stimulatie van yogaposes? Wil je je verder verdiepen in de meridianen? Deze workshop over de 5 elementen is geheel gericht op de theorie en toepassing van de meridianen in yin/yang yoga poses. Deze workshop wordt gegeven door de gedreven Yogini Anoshe Overington.

In Taoisme wordt de mens als een micro afspiegeling gezien van de macrocosmos. Wij staan bloot aan alle elementen van de buitenwereld, maar ook de elementen in onszelf zijn altijd in beweging. De elementen in ons lichaam zijn onder andere vertegenwoordigd door de yin/yang organen paren en hun bijbehorende meridianen. De emoties die we ervaren zijn een gevolg van beweging of disbalans tussen deze organen.
Wanneer we een ‘meridian-based alignment’ hanteren in onze yoga, kunnen we onszelf gerichter en meer verfijnd terugbrengen naar balans.
De oude hatha yogi’s werkten op delfde wijze met de nadi’s, maar jammer genoeg leren moderne yogi’s niet meer dan de 3 hoofd nadi’s, en raakt het nadi-systeem in verval.

De Sadhana is zeer geschikt voor Yin Yogi’s, die graag dieper op de materie ingaan, zodat ze dit in de praktijk kunnen toepassen. Of Yoga docenten die een eerste kennismaking willen maken met de principes van Yin Yoga en hierdoor geïnspireerd kunnen worden.

Yin yoga is een stille en statische yoga beoefening, die door de spieren te ontspannen in verschillende lagen van het bindweefsel strekt. Ons bindweefsel heeft verschillende manieren nodig om gestimuleerd te worden, en gezond te blijven en yin yoga is daar een van! Yin yoga is daarnaast een grote uitnodiging om dieper naar binnen te gaan, en meditatieve kwaliteiten te ontdekken. Het bindweefsel wordt gezien als de fysieke locatie van vele meridianen, en mensen als Ida Rolf en anderen hebben getoond dat ook emotionele herinneringen lijken vast te liggen in dit weefsel.Wanneer we langer verblijven in een yin pose lijkt het wel of een schild van ons afvalt en kunnen ijsblokjes van stagnatie wegsmelten.Wat meer vloeibaarheid en soepelheid geeft en stimulatie van Prana of Chi flow. Daarnaast is Yin Yoga een geweldige balans voor onze yange levensstijl.

Wat gaan we in deze bijscholing ervaren?
Een lezing over de 5 elementen theorie, de yin/yang organen paren en de bij behorende emotie en persoonlijkheden
We praktiseren Yin yoga poses die voor de verschillende elementen en yin/yang organen paren gebruikt kunnen worden en gaan voelen welke meridianen gestimuleerd worden in 4 verschillende series.

We ervaren eenvoudige chi kung voor de 5 elementen.

Tijdens onze Yin beoefening proberen we meer bewust te zijn in het moment. Bewust van onszelf en van het gewaar zijn. Zodat we dit na de sessie ook mee naar huis kunnen nemen en integreren in ons dagelijks bestaan. Vanuit deze nesteling kan authentieke transformatie en verandering ontstaan.

*Sadhana betekent ‘het Pad’ of de route die iemand kiest om zichzelf te transformeren. Transformatie naar een rijker begrip van zichzelf en de wereld hier omheen.

Wat: In deze workshop neemt Anoshe je mee door de theorie van de 5 elementen en laat je zien en ervaren hoe je de theorie kan toepassen in je houdingen of yoga lessen. Deze workshop is ook een mooie voorbereiding op de YIn2A specialisatie, als je al elders een Yin1 opleiding gedaan hebt en  je nog geen kennis hebt van de Taostische 5 elementen en haar stimulerende yoga poses voor de yin yang organen paren.

Voor wie: Vind je  Yin yoga een fijne practice, en wil je meer weten over de meridianen en 5 elementen theorie? Of wil je je kennis op dit gebied opfrissen?  Deze workshop is voor een ieder die minstens 1 jaar Yin Yoga ervaring heeft. Of Yin Yogadocent is, maar nog niet veel kennis heeft van de 5 elementen en haar 5 yin/yang organen paren voor Yin Yoga.

Deze workshop is een goede voorbereiding op Yin2A en de 6 levels.

Datum: 30 Augustus en 13 September 2020

Tiid: 9.30 – 17.00 uur

Locatie: De Historische Moestuin buiten in de tuin of De Druivenkas, Driebergsestraatweg 44, Doorn

Prijs:
Early bird tot en met 15 augustus: €180
Late bird: €210
inclusief thee, fruit en snacks en soep voor de lunch (neem nog iets extra’s mee voor de lunch)

met De Covid-19 maatregelen nemen we voorlopig  slechts 14 LIVE studenten aan.
Het is ook mogelijk deze cursus mee te doen via LIVE ONLINE voor 125 euro (recordings beschikbaar tot 1 oktober)

 

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Details

Start:
30th Aug, 2020 @ 9:30
End:
13th Sep, 2020 @ 17:00
Event Categories:
, ,

Organizer

Stillnessinyoga

Venue

De Druivenkas
Driebergsestraatweg 44
Doorn, Utrecht 3941 ZH Netherlands
+ Google Map