Loading Events

« All Events

Hybrid Hybrid Event
  • This event has passed.

Swimming Dragon September – December 2021

28th Sep, 2021 - 1st Dec, 2021

Hybrid Hybrid Event

Chi Kung is een beoefening die voortkomt uit Zuid – Oost Azië, en heeft als doel ons energetisch lichaam te stimuleren, zodat we ons lichaam, ziel en mind in balans houden. Het hoopt ook een overvloed aan Chi te creëren. Er zijn erg veel stijlen en categorieën. Bijvoorbeeld meer medische chi kung’s, andere representeren dieren, of er zijn verfijndere alchemistische chi kung’s. Het doel zal zijn diep te gaan met een paar oefeningen en die ons eigen te maken, maar ook de principes van chi kung kunnen begrijpen, integreren en ervaren. Om deze redenen is deze cursus geschikt voor mensen die al ervaring hebben met Chi Kung, Vinyasa Yoga of Dans, of eerder Chi Kung cursussen bij Anoshe gedaan hebben (wekelijkse klassen, workshops of opleidingen). Deze cursus is niet voor beginners, die hier voor de eerste keer kennis mee willen maken. We zullen werken met minder variatie, maar meer verdieping en herhaling van de oefeningen. Ik zie er naar uit mijn passie te delen, en samen de magie van beweging in adem connectie te ervaren, met de minst mogelijke spierinspanning. In deze training zul je een stukje van een hele bijzondere chi kung aanleren: Swimming Dragon of  wel Taiyi You Long Gon Anoshe is sinds kort bevoegd om deze eeuwenoude oefening te mogen doceren en zij is de enige in Nederland!

Swimming Dragon: Taiyi You Long Gong Is een vaak 16 minuten durende dans, die er uit ziet als tai chi of een vinyasa met veel houdingen op 1 been. Je zal de 2e, 3e krijger en andere yoga houdingen in deze lange flow terugvinden. Deze bewegingsvorm is een familie traditie, en werd in het geheim doorgegeven binnen een koninklijke familie. Master Yu Anren (leeft nog in Changsha) is de laatste, die deze dans in deze vorm ontvangen heeft. In 1984 heeft hij de familie traditie verbroken en deze vorm openbaar gemaakt. Er zijn slechts 4 leerlingen buiten China die dit direct van hem hebben geleerd en mogen doceren, mijn leraar Hans Menck is er 1 van. Het moment dat ik deze vorm zag was ik gehypnotiseerd en verliefd! Het heeft mijn rug met een lichte dubbele scoliose enorm goed gedaan. Ik heb zelf intensief geoefend, en nu toestemming gekregen het aan jullie te doceren! Hans Menck schrijft over Swimming Dragon: Longevity and Health Benefits “Swimming Dragon is a powerful form of longevity training and it has been known to reverse the effects of aging in many practitioners. For example, Yu Anren was imprisoned during the cultural revolution and in that time his hair went completely grey and he developed serious back problems. After his release he used the swimming dragon practice to cured his back and his hair turned from grey to black. The emphasis on low stances is for the improvement of leg strength, because it is known that when people get older the legs grow weak before the upper body. Aging also stiffens the joints and the practice of loosening the joints counteracts the effect of ageing in a process that Master Li calls “retrograde motion”.”

Wat gaan we doen:

  • Eenvoudige chi kung, welke onze kracht om te kunnen staan ontwikkelt. Leren hoe we de aarde onder ons gebruiken en onze gewrichten goed openen
  •  Adem beoefening in staande en zittende poses waar we  adem retenties leren
  • Een 3 minuten gedeelte leren van de Swimming Dragon

We zullen basis oefeningen voor chi kung beoefenen naast de Swimming Dragon, maar laat je niet afschrikken door de ingewikkelde bewegingen, je kan het ook eenvoudig houden door de voet slechts een paar centimeter van de grond te tillen. Het doel zal zijn diep te gaan met een paar oefeningen en die ons eigen te maken, maar ook de principes van chi kung te kunnen begrijpen, integreren en ervaren. We zullen werken met minder variatie, maar meer verdieping en herhaling van de oefeningen. Als je de Swimming Dragon uiteindelijk in zijn geheel wilt leren, praktiseren, of wilt doceren, kan je wanneer je er klaar voor bent kleine examens afleggen bij mij, zodat je toestemming krijgt het volgende gedeelte van de Swimming Dragon te oefenen met mij Live of online. Zie de filmpjes op de online site van Hans. Voor wie: Deze cursus is daarom geschikt voor mensen die al ervaring hebben met chi kung, tai chi, vinyasa yoga of dans, of eerdere chi kung cursussen bij Anoshe gedaan hebben (wekelijkse klassen, workshops of opleidingen). Deze cursus is niet geschikt voor beginners, die hier voor de eerste keer kennis mee willen maken.

Welke training is geschikt voor mij: Vanwege het karakter van de bewegingen is het belangrijk om je practice regelmatig te doen. We raden je dan ook aan om een combinatie van live en online lessen te nemen. Uiteraard is het ook mogelijk om de training alleen online of live te doen, maar je zult merken dat de combinatie van beiden echt meerwaarde heeft! Tijdens de live lessen kan ik je persoonlijke aanwijzingen geven en daarnaast kun je thuis via de online training de houdingen oefenen en verbeteren. De live lessen worden niet opgenomen. De online lessen worden wel opgenomen en met de deelnemers gedeeld op ons besloten platform.  

De Swimming Dragon lange vorm:

12.00-13.15 uur dinsdag lunch tijd ZOOM Online met recording beschikbaar.

We zijn vorig jaar met deze cursus begonnen.

We gaan in detail over deze prachtige vorm, die oa. het hout element stimuleert maar ook wat we noemen shao yang en jue yin voeden. Deze 2 lange meridianen verzorgen oa ons bloed, en zijn daar om erg verbonden met onze vrouwelijk lichaam en onze creativiteit. Deze lange vorm van de Zwemmende Draak heeft prachtige houdingen die uitdagend kunnen zijn, en die je balans en benen versterken. Als we ouder worden is het belangrijk om de yin energie van onze benen te behouden. We zullen slechts de eerste 3 secties behandelen, maar onze warm up afwisselen.

Prijs: € 90 incl. btw

SWIMMING DRAGON LANGE VORM Online via ZOOM op dinsdag 12.00-13.15 uur

Dinsdag 12 october ZOOM

Dinsdag 26 october ZOOM

Dinsdag 9 november ZOOM

Dinsdag 16 november ZOOM

Dinsdag 23 november ZOOM

Dinsdag 7 december ZOOM

 

De Swimming Dragon LIVE in de Druivenkas

Woensdag ochtend met 3 LIVE klassen in de Druivenkas 10.00-12.00u zodat ik individueel naar jullie vorm kan kijken en we samen live kunnen oefenen voor persoonlijke begeleiding. (Geen recording beschikbaar)

Prijs: € 70 incl. btw

SWIMMING DRAGON LANGE VORM Live in de Druivenkas op woensdag 10.00-12.00 uur

Woensdag 3 november LIVE Druivenkas

Woensdag 17 november LIVE Druivenkas

Woensdag 1 december LIVE Druivenkas

 

 

Enthousiast geworden en je wilt na de training verder? Als je tijdens of na de training verder wilt gaan met het oefenen en perfectioneren van de Swimming Dragon, raad ik je aan om een lidmaatschap van een jaar bij mijn leraar Hans Menck’s School of Martial arts site te nemen voor €30. Dit is een speciale prijs voor leerlingen van mij en hiermee krijg je toegang tot zijn films die je kan gebruiken om thuis te oefenen, met zijn uitleg van de Swimming Dragon. Je hebt dan ook toegang tot vele andere films, tai chi, aikido, martial yoga enzovoort. Voor meer informatie, zie http://www.freedommartialart.com/japanese-arts/kung-fu/swimming-dragon.html Onderstaande films geven je een indruk van de prachtige Swimming Dragon! https://www.youtube.com/watch?list=UUjRrt-UoHAh08WYBAq-nLgw&v=UCLr_czTboA&feature=youtu.be   https://youtu.be/zPIZvNL9-0I  

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Details

Start:
28th Sep, 2021
End:
1st Dec, 2021
Event Categories:
, ,
Watch

Organizer

Stillnessinyoga

Venue

De Druivenkas
Driebergsestraatweg 44
Doorn, Utrecht 3941 ZH Netherlands
+ Google Map