Qigong Shibashi – Anoshe Overington (tweedaagse) - Stillnessinyoga
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Qigong Shibashi – Anoshe Overington (tweedaagse)

20th May, 2023 @ 10:30 - 21st May, 2023 @ 16:30

Achttien poses

Shibashi is een beroemde bewegingsvorm die uit achttien eenvoudige, zachte en vloeiende bewegingen bestaat die steeds herhaald worden.  Zo kun je zelf invullen of je deze vorm langer of korter praktiseert (15-25 min). Professor Lin Housheng is de bedenker van de Taiji Qigong Achttien Bewegingen, ook wel bekend als de Shibashi. Hij is een pionier op het gebied van Qigong. In de jaren 80 is hij heel beroemd geworden als Qigong meester, en heeft meerdere wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd over Qigong. Tijdens de Maoïstische culturele revolutie is hij in het geheim ‘s nachts blijven oefenen.

In deze tweedaagse zal Anoshe Overington deze serie van achttien aaneengesloten poses aan ons overdragen. De basiselementen zijn: gewichtsverplaatsing, coördinatie van adem en beweging, waardoor deze vorm van bewegen erg toegankelijk is voor alle leeftijdsgroepen. Het zijn tevens goede voorbereidingen voor moeilijker bewegingsvormen zoals Tai Qi Chu’an.

Deze serie Qigong is heel geschikt om te integreren in een rustige (Yin-)yogales. De serie versterkt de energetische vitaliteit, verjongt het lichaam en geeft meer flexibiliteit. Bovendien vermindert hij emotionele spanning en ontwikkelt het gevoel voor energetische doorstroming.

In deze tweedaagse bijscholing gaan we de 18 poses praktiseren, en aan de basisfundamenten van Qigong werken. Verder zullen we ook oefenen met het doceren van deze vorm aan elkaar. Bij deze bijscholing ontvang je een film van de gehele vorm zodat je deze zelf kunt blijven oefenen.

Anoshe Overington

Anoshe is gecertificeerd Vinyasa en Yin yogadocent. Haar yoga kennis en kunde zijn geworteld in de Hatha Vinyasa yoga maar over de jaren heen sterk beïnvloed door haar passie voor de Chinese geneeskunde, Yin yoga en Taoïsme. Haar sequenties zijn gebaseerd op specifieke meridianen om het lichaam, fysiek en energetisch, in een bepaalde richting te openen.   In haar lessen focust zij op een veilige en meridiaan stimulerende belijning in de houdingen. Dit, in combinatie met bewust ademen om lichaam en geest te integreren. Ze neemt haar studenten mee naar het bewustzijn van het moment door gebruik van ademhaling, het vinden van gemak in de poses en door het opnieuw verbinding maken met het Zelf.

Anoshe houdt van de balans tussen ritmische Yang Flow en de overgave aan Yin yoga, en volgt de seizoenen voor die onderlinge verhouding. In november is het de tijd van alleen yin yoga.  Tijdens de yin-yogalessen werkt ze met aanraking om de studenten dieper in een pose te laten komen en om bewustzijn te brengen naar plekken in het lichaam.  Vrouwelijkheid, creativiteit en warmte kenmerken de lessen van Anoshe. Met haar man Nigam heeft Anoshe een Yin yoga & Mindfulness Teacher Training (I & II) in Doorn. 

Datum: 20 en 21 mei 2023
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 210,- excl. 21% btw.
Erkend door VYN met 10 studiepunten voor leden
Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 16.

Registratie en betaling gaat via zweiersdal: Click Here

 

Details

Start:
20th May, 2023 @ 10:30
End:
21st May, 2023 @ 16:30

Organizer

Stillnessinyoga