Qigong dag Swimming Dragon en Shi Ba She - Stillnessinyoga
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Qigong dag Swimming Dragon en Shi Ba She

21st Jan @ 10:30 - 15:30

Deze Qigong dag is voor mensen die al enige ervaring hebben, met de lange Swimming Dragon. Maar je bent ook welkom als je redelijk nieuw bent met Qigong. Ook is deze dag een terugkom dag voor de studenten die de driedaagse afgelopen zomer hebben gedaan.

De schoonheid van deze workshop is dat Qigong een zachte practice is en dat is uitstekend voor deze tijd van het jaar, het winterseizoen. Waar we de Grote Yin tijd gaan afsluiten rond 21 januari. Het seizoen waarin we meer naar binnen zijn getreden en nu meer Yang naar buiten treden. Alsof onze practice nog een bepaalde fysieke bescheidenheid heeft. Maar prachtig om met de Swimming Dragon het Hout seizoen te openen. Deze flow is sterk voor het hout.
We gaan de kleine swimming dragon beoefenen, deze is slechts één beweging. Net als de lange swimming dragon vorm, die een geheim was van het keizerlijke hof. Verder verdiepen we ons in de 18 poses Shi Ba She die prachtig eenvoudig is.

Achttien poses

Shibashe is een beroemde bewegingsvorm die uit achttien eenvoudige, zachte en vloeiende bewegingen bestaat die steeds herhaald worden.  Zo kun je zelf invullen of je deze vorm langer of korter praktiseert (15-25 min). Professor Lin Housheng is de bedenker van de Taiji Qigong Achttien Bewegingen, ook wel bekend als de Shibashe. Hij is een pionier op het gebied van Qigong. In de jaren 80 is hij heel beroemd geworden als Qigong meester, en heeft meerdere wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd over Qigong. Tijdens de Maoïstische culturele revolutie is hij in het geheim ‘s nachts blijven oefenen.

In deze workshop zal Anoshe Overington deze serie van achttien aaneengesloten poses aan ons overdragen. De basiselementen zijn: gewichtsverplaatsing, coördinatie van adem en beweging, waardoor deze vorm van bewegen erg toegankelijk is voor alle leeftijdsgroepen. Het zijn tevens goede voorbereidingen voor moeilijker bewegingsvormen zoals Tai Qi Chu’an.

Deze serie Qigong is heel geschikt om te integreren in een rustige (Yin-)yogales. De serie versterkt de energetische vitaliteit, verjongt het lichaam en geeft meer flexibiliteit. Bovendien vermindert hij emotionele spanning en ontwikkelt het gevoel voor energetische doorstroming.

Anoshe Overington

Anoshe is gecertificeerd Vinyasa en Yin yogadocent. Haar yoga kennis en kunde zijn geworteld in de Hatha Vinyasa yoga maar over de jaren heen sterk beïnvloed door haar passie voor de Chinese geneeskunde, Yin yoga en Taoïsme. Haar sequenties zijn gebaseerd op specifieke meridianen om het lichaam, fysiek en energetisch, in een bepaalde richting te openen.   In haar lessen focust zij op een veilige en meridiaan stimulerende belijning in de houdingen. Dit, in combinatie met bewust ademen om lichaam en geest te integreren. Ze neemt haar studenten mee naar het bewustzijn van het moment door gebruik van ademhaling, het vinden van gemak in de poses en door het opnieuw verbinding maken met het Zelf.

Anoshe houdt van de balans tussen ritmische Yang Flow en de overgave aan Yin yoga, en volgt de seizoenen voor die onderlinge verhouding. In november is het de tijd van yin yoga. Tijdens de yin-yogalessen werkt ze met aanraking om de studenten dieper in een pose te laten komen en om bewustzijn te brengen naar plekken in het lichaam.  Vrouwelijkheid, creativiteit en warmte kenmerken de lessen van Anoshe. Met haar man Nigam heeft Anoshe een Yin yoga & Mindfulness Teacher Training (I & II) in Doorn. 

Datum: 21 January  2024
Tijd: 10.30-15.30 uur.
Kosten: 93 Euro incl 9 % btw

Location: De Bronhoeve

For the people who joined the 3 day Qigong event last summer, a special price: €72 incl btw

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Details

Date:
21st Jan
Time:
10:30 - 15:30
Event Categories:
,

Organizer

Stillnessinyoga