Meridian Based Movement for the Six Levels - Stillnessinyoga
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Meridian Based Movement for the Six Levels

8th Apr, 2022 - 10th Apr, 2022

FREE ZOOM EVENT with Anoshe & Yan Schroen for six levels workshop: 13th Mar 9:30 – 11:00

 
 
Teachers Yan Schroen and Anoshe Overington

In deze bijscholing zal Yan Schroen ons uitleggen hoe de lagen van de Zes Divisies de basis vormen van de structuur van het lichaam en de geest. Deze verschillende lagen manifesteren zich in de verschillende meridianen en vormen de basis van waaruit alle structuren zoals botten en spieren vorm krijgen. Deze lagen geven de beweging van extern naar intern weer en omgekeerd weer, en kunnen ons iets vertellen over de toestand van gezondheid en verloop van ziekte.
Anoshe zal je deze meridianen en lagen laten ervaren en de verschillende functionaliteiten van die lagen laten voelen. Aan het eind van deze driedaagse kan je de oefeningen of yoga houdingen voor de zes levels voor je eigen gezondheid gebruiken. en/of voor je patiënten. 

Voorkennis van de meridianenlocatie’s vande yin yang paren in het lichaam zijn hierbij nodig. Deze bijscholing is gericht op TCM, of klassieke chineze geneeskunde practitioners of studenten  gericht. Voorkennis van de zes divisies of zes levels is niet nodig. Yoga docenten die meridianenkennis hebben door YIN1,Spiraling deeper, of YIN2a, of YIN2B bij Stillnessinyoga hebben doorlopen of daar nu aan deelnemen kunnen hier ook bij aan sluiten, en zijn van harte welkom!

Location: Kloosterstraat 4, Schijndel
 
Dates: 8,9,10th of April 2022
Times: 10.00-16.00 hr
Teachers Yan Schroen and Anoshe Overington
Prijs:€ 450,- 
 
 
 
 
Bio:
Yan Schroën (Nederland, 1964)
 
 
Yan studeerde biochemie, natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en taoïstische filosofie in Nederland en in de Volksrepubliek China. Ruim 25 jaar is hij in de praktijk werkzaam als acupuncturist en Chinees herbalist. Als senior onderzoeker is Yan verbonden aan het Sino-Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine en medeoprichter van Fram, een platform voor systeemtheoretisch gedachtegoed. Bij Oxrider Clinic (www.oxriderclinic.nl) is Yan werkzaam op het gebied van acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van de aangeboden behandelingen. En via Oxrider Academy geeft hij lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Chinese geneeskunde, taoïstische filosofie, systeemtheorieën en systeembiologie. Als gastdocent verzorgt hij lezingen en colleges aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen en is hij spreker op congressen over de hele wereld.
 
 
 

Details

Start:
8th Apr, 2022
End:
10th Apr, 2022
Event Category: