Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

5 elementen & Yin Yoga workshop

9th Dec, 2018 @ 10:30 - 16:30

anoshe stonecircle

en

anoshe stonecircle

Yin Yoga en de vijf elementen

In Taoisme wordt de mens als een micro afspiegeling gezien van de macrocosmos. Wij staan bloot aan alle elementen van de buitenwereld, maar ook de elementen in ons zijn altijd in beweging. De elementen in ons lichaam zijn onder andere vertegenwoordigd door de yin/yang organen paren en hun bijbehorende meridianen. De emoties die we ervaren zijn een gevolg van beweging of onbalans tussen deze organen.

Wanneer we een ‘meridian-based alignment’ hanteren in onze yoga, kunnen we onszelf gerichter en meer verfijnd terugbrengen naar balans. De oude hatha yogi’s werkten op de zelfde wijze met de nadi’s, maar jammer genoeg leren moderne yogi’s niet meer dan de 3 hoofd nadi’s, en raakt het nadi-systeem in verval.

De Sadhana is zeer geschikt voor Yin Yoga docenten die graag dieper op de materie ingaan, zodat ze dit in de praktijk kunnen toepassen. Of Yoga docenten die een eerste kennismaking willen hebben met de principes van Yin Yoga en hierdoor geïnspireerd kunnen worden.

Yin yoga is een stille en statische yoga beoefening, die door de spieren te ontspannen in verschillende lagen van het bindweefsel strekt. Ons bindweefsel heeft verschillende manieren nodig om gestimuleerd te worden, en gezond te blijven en yin yoga is daar een van! Yin yoga is daarnaast een grote uitnodiging om dieper naar binnen te gaan, en meditatieve kwaliteiten te ontdekken.

Het bindweefsel wordt gezien als de fysieke locatie van vele meridianen, en  ensen als Ida Rolf en anderen hebben getoond dat ook emotionele herinneringen lijken vast te liggen in dit weefsel. Wanneer we langer verblijven in een yin pose lijkt het wel of een schild van ons afvalt en kunnen ijsblokjes van stagnatie  wegsmelten. Wat meer vloeibaarheid en soepelheid geeft en stimulatie van Prana of Chi flow.

Daarnaast is Yin Yoga een geweldige balans voor onze yange levensstijl en begint in november het seizoen van Yin volgens de Taoïstische kalender.

Wat gaan we in deze bijscholing ervaren?
·          Een lezing over de 5 elementen theorie, de yin/yang organen paren en de bij behorende emotie en persoonlijkheden;
·          We praktiseren Yin yoga poses die voor de verschillende elementen en yin/yang organen paren gebruikt kunnen worden en gaan voelen welke meridianen gestimuleerd worden in verschillende series;
·          We ervaren eenvoudige chi kung voor de 5 elementen.

Tijdens onze Yin beoefening proberen we meer bewust te zijn in het moment. Bewust van onszelf en van het gewaar zijn. Zodat we dit na de sessie ook mee naar huis kunnen nemen en integreren in ons dagelijks bestaan. Vanuit deze nesteling kan authentieke transformatie en verandering ontstaan.

Sadhana betekent ‘het Pad’ of de route die iemand kiest om zichzelf te transformeren. Transformatie naar een rijker begrip van zichzelf en de wereld hieromheen.

Anoshe Overington beoefent yoga sinds 1982. Ze maakte reizen naar India, Kashmir, Hawaii en Australië om in stilte te mediteren met haar spirituele leraren. Ze heeft een diep begrip van de effecten van meditatie en incorporeert dit in haar yoga lessen. Haar yoga kennis en kunde is geworteld in de Hatha Vinyasa yoga maar is over de jaren heen sterk beïnvloed door haar passie voor de Chinese geneeskunde, Yin yoga en Taoïsme. Haar sequenties zijn gebaseerd op specifieke meridianen om het lichaam, fysiek en energetisch, in een bepaalde richting te openen.
Anoshe houdt van de balans tussen ritmische Yang Flow en de overgave aan Yin yoga, en volgt de seizoenen voor die onderlinge verhouding. In november is het de tijd van alleen yin yoga. In haar lessen focust zij op een veilige en meridiaan stimulerende belijning in de houdingen. Dit, in combinatie met bewust ademen om lichaam en geest te integreren. Ze neemt haar studenten mee naar het bewustzijn van het moment door gebruik van ademhaling, het vinden van gemak in de poses en door het opnieuw verbinding maken met de Zelf.

Tijdens de yin yoga lessen werkt ze met aanraking om de studenten dieper in een pose te laten komen en om bewustzijn te brengen naar plekken in het lichaam. Vrouwelijkheid, creativiteit en warmte kenmerken de lessen van Anoshe. Met haar man Nigam heeft Anoshe een Yin yoga & Mindfulness Teacher Training (I & II) in Doorn.

Datum : zaterdag 10 november 2018. Volgeboekt!
Herhaling zondag 9 december 2018.

Tijd       : 10.30 tot 16.30 uur.
Kosten : € 92,50 excl. 21% btw.
Aantal deelnemers minimaal 12, maximaal 16.
Sluitingsdatum van opgave 22 oktober 2018.
Goedgekeurd als bijscholing door de VYN, 5 punten.

Schrijf je hier in!

Details

Date:
9th Dec, 2018
Time:
10:30 - 16:30
Event Category:

Organizer

Stillnessinyoga

Venue

De Druivenkas
Driebergsestraatweg 44
Doorn, Utrecht 3941 ZH Netherlands
+ Google Map